Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

A CO MY?

Rusko hromadí armádu na hranicích s Ukrajinou a připravuje operaci k ospravedlnění vpádu na území této suverénní země. Předtím hackeři napadli ukrajinskou infrastrukturu, což je podle expertů vždy první krok před vypuknutím války. Podobné kybernetické útoky zaznamenáváme i na území EU. O tom, že se jedná o dlouhodobý plán Kremlu a testování odolnosti případných cílových zemí, svědčí i tato zpráva z roku 2017.

Putin chrastí zbraněmi a klade NATO nesmyslné požadavky, o kterých musí předem vědět, že jsou nesplnitelné. Do Kazachstánu poslal tanky a výsadkáře k „zabránění chaosu“. S „bratrskou pomocí“ Sovětského Svazu, potažmo Ruska, máme i my dlouholeté zkušenosti.

K tomu se ze všech stran hrnou informace o podvratných akcích Ruska proti demokratickým státům včetně vyhazování muničních skladů do vzduchu na území cizích států. A co my na to? Sice jsme vyhostili ruské špiony… pardon, diplomaty, ale…

ČR zřídila v roce 2015 Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, které na Zemanův příkaz (už za to by zasloužil obvinění z velezrady) zakrátko rozprášili socani a komunisté. Ani jedni už nemají oficiálně na nic vliv, stejně jako pomalu se rozpadající a mentálně stále více zaostávající Zeman. A tak je na místě se zcela vážně zeptat ministra vnitra Víta Rakušana, kdy dojde k obnovení nebo znovuzaložení nějaké takové instituce. Včera bylo pozdě.

Rusko stálo u vzniku posledního velkého konfliktu ve světě a také nyní hrozí rozpoutání války Putinem. To nebezpečí nebylo od skončení 2. světové války nikdy tak velké.

A my? Za prezidenta máme ruského kolaboranta, ve Sněmovně máme celou jednu stranu ruských kolaborantů a jejich fýrera necháme svobodně hlásat bludy ve veřejnoprávní  televizi.
Upřímně, jako volič, který si přál změnu, očekávám od nové vlády rázné kroky v eliminaci vlivu ruského imperialismu na našem území. Například zabránění vytváření nových buněk ruských tajných služeb.
Putin nepochybně připravuje velký válečný konflikt a zatím jen testuje, jak daleko může zajít. Tento šílenec s jaderným kufříkem v ruce je stejně nebezpečný, jako svého času jeden rakouský desátník s malým knírkem pod nosem.
A co my na to?
——————————————————————————————————————————————————
Oprava a omluva.
Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám zrušeno nebylo, jen jeho práce byla poněkud utlumena, proto o něm veřejnost moc neví. Nesprávně jsem vyhodnotil některé indicie, a proto jsem napsal tuto chybu. Omlouvám se všem za zavádějící informace. J. Karásek
——————————————————————————————————————————————————
Reklama