Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

BABIŠ JE SRAB

ANO, Babiš je zákeřný, křivý, prolhaný, bezohledný a hlavně, díky moci svého majetku, velmi nebezpečný srab. Jediným jeho zájmem, kterému podřizuje naprosto všechna svá rozhodnutí, je jeho vlastní profit.

Největší překážkou jsou mu demokratické instituce. Parlament ignoruje a když už musí odpovídat na interpelace, tak každý jeho výstup je silně konfrontační až útočný. Při sebemenší kritice okamžitě zvyšuje hlas, přechází do své rodné slovenštiny a nastupují vulgarity. Senát by nejraději zrušil. A o tom, kam by měla jít pravda a láska už nám taky něco sdělil.

Čím je nebezpečný? Kromě toho, jak poškozuje Českou republiku navenek, ale i například rabováním státního rozpočtu, tak jako každý zbabělec, kdyby byl zahnaný do kouta, je schopen bez ohledu na následky udělat cokoliv, jen aby si zachránil kůži. Pravda, Babiš zatím ještě v koutě není, ale pokud by taková situace nastala, může ochromit tuto zemi na dlouhé roky.

Zdá se, že v době, kdy se odhodlal k tomu, že nepřátelsky ovládne Českou republiku, netušil, že to nebude mít tak jednoduché, ale jako urputné hovado (jeho vlastní slova) maká dál, až se mu to bezezbytku podaří, jak doufá.

Základem jeho strategie je salámová taktika, kterou měl zjevně připravenou dlouho dopředu: Ukrajovat pro sebe moc po kouskách a zároveň ostatním ubírat postupně svobodu vytvářením závislosti na holdingu Agrofert, který sice jakože nevlastní, ale kdykoli ho může získat zpět a zároveň stále přihrabávat pod sebe. Spoléhá přitom na tradiční českou malost a závist.

Jak se jeho zbabělost projevuje? V prvé řadě se úzkostlivě vyhýbá přímé konfrontaci s oponenty, na které mentálně nemá (a to jsou skoro všichni). Těch pár televizních debat, do kterých mu jeho PR tým dovolil vstoupit, dopadlo katastrofálně.

Svoji argumentační bídu se snaží zakrýt skákáním do řeči, překřikováním, obviňováním kohokoliv z čehokoliv a máváním jakýmisi grafy, účelově připravenými kdovíkým z PR divize Agrofertu. Státní úředník! Sám totiž není schopen ani přečíst novoroční projev, natož si ho napsat.

Při sebemenším náznaku odporu okamžitě útočí a ti, kteří se mu vymkli z kontroly, jsou nemilosrdně odstraněni. Protože se celý život pohybuje v kriminálním prostředí, bojí se vystrčit nos bez silné ochranky.

Živočišný strach má i z nemocného a všehoschopného zapšklého starce na Hradě a zřejmě ví proč. Asi zjistil, že nejen on na své odpůrce, ale i jiní na něho mají tlusté složky s kompromitujícími informacemi.

Z čeho má ale doslova hrůzu, je hněv lidí, stručně řečeno dav v ulicích. Z pohledu jeho záměrů (naposledy třeba vládní návrh novely zákona o střetu zájmů, která by ho mohla zbavit obvinění z tohoto střetu), mu přišla čínská chřipka náramně vhod. Zákaz shromažďování a tedy i demonstrací a zároveň možnost schvalování zákonů v legislativní nouzi, to je pro mafiána Babišova typu koktejl snů.

Doufejme, že v okamžiku, kdy restrikce skončí a bude možno svolat demonstraci, byla, co do množství účastníků, loňská Letná jen slabým čajíčkem. Když nejsou opoziční politici schopni zatnout parazitovi tipec a žádný inspektor Cattani taky není v dohledu, bude muset tuto mocensko – mafiánskou korupční chobotnici rozprášit občanská společnost.

Kdo je tady srab? Nebuďme hodní a řekněme to jméno. … T-O  J-M-É-N-O!!! … Andrej Babiš.

(Toto je hodnotící soud)

Reklama