Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

DRUHÝ OTEVŘENÝ DOPIS ANDREJI BABIŠOVI

Nevážený Andreji Babiši,

V pátek 19. 6. 2020 vydal Evropský parlament rezoluci o Vašem střetu zájmů. Od té doby se Vy osobně i Vaši nohsledové pokoušíte celou věc bagatelizovat, zastírat a překrývat rádoby líbivými fotkami na internetu.

Vaše tradiční urážky na adresu Evropské unie už nejsou ani trapné. Jsou ubohé. V jednom s Vámi ale musím souhlasit. Tato rezoluce na Českou republiku žádný vliv mít nebude. Tedy přesněji, žádný horší než už má.

Je jasné, že Vaše mediální výstupy jsou určeny Vašim potenciálním voličům, a tak Vám žádná lež není cizí. Proč jim neřeknete, že EU jsme i my, že i Vy osobně spolurozhodujete o závěrech, které z její půdy vzejdou? Proč stavíte otázku na „my“ a „oni“? Odpověď je jasná každému, kdo Vás slepě nezbožňuje. Musel byste totiž přiznat, že závěry rezoluce jsou pravdivé.

Mise v politice, kterou jste rozehrál, má jednoznačné zadání: Kromě bezproblémového odsávání dotací, nedostat se za Vaše celoživotní podvody a podnikatelské zločiny do vězení. K tomu nedojde, pokud se Vám podaří ovládnout Českou republiku natolik, že Vám patřiční úředníci půjdou na ruku. Mafie se tomu, myslím, říká.

Důkazů o Vašich metodách mafiánského vedení státu je dostatek. Třeba ten poslední s návrhem zákona, který by umožňoval zastřít skutečného vlastníka firmy, Vás usvědčuje dostatečně.

A přitom otázka ve věci Vašeho střetu zájmů je naprosto jednoduchá, stejně jako odpověď na ni. Ta otázka zní: Pane Babiši, až skončíte v politice, stanete se opět majitelem koncernu Agrofert? Jakákoliv vata v odpovědi bude svědčit o tom, že všechno, co nám tady předvádíte, jsou lži. Stačí jen ano – ano, ne – ne.

Jelikož v EP hlasovali pro rezoluci o Vás i poslanci frakce, ve které je Vaše ANO členem, ukazuje to, jakou máte Vy a potažmo Česká republika v tomto orgánu prestiž. Kvůli svým sobeckým zájmům ohrožujete nejen pověst naší země, ale i její bezpečnost. Jakožto dlužník mnoha bank, mimo jiné i čínských, jste totiž velmi lehce vydíratelný a tudíž pro tuto zemi nebezpečný.

A nakonec ještě jedna poznámka. Upřímně by mě zajímalo, v jakém jste byl stavu, když jste psal e-mail paní Pavle Němcové (pokud to nebyl někdo z Vašeho okolí, kdo Vás chce poškodit) s odpovědí na otázku, jak se postavíte k závěrům výše zmíněné rezoluce.

Pokud jste byl střízliv a mělo by platit, že písemný projev je přímo úměrný mentální úrovni autora, pak je na tom průměrný žák páté třídy ZŠ výrazně líp než Vy. A to by byla pro naši zemi hodně špatná zpráva. Bohužel si to ale nemyslí oněch zhruba 30% volících občanů, kteří se Vámi nechali obelhat a Vy je systematicky podvádíte a korumpujete, jen abyste nebyl souzen za své dřívější možné zločiny.

Kam až chcete v této své podnikatelské misi k ovládnutí země dojít? Zdá se Vám Česká republika ještě málo ponížená, málo vyždímaná? Věřte, že i trpělivost českého národa má své meze a vzpomeňte si, jak docela nedávno ve Vaší rodné zemi, na Slovensku, smetly občanské protesty Ficovu vládu. To chcete?

Viklání premiérského křesla Vám může zpočátku připadat jako příjemné houpání. Než ovšem zjistíte, že jím houpají občané a hledají místo, kam ho i s Vámi zahodit.

Jiří Karásek

Reklama