Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

DRZOST HRADNÍ SEBRANKY NEZNÁ HRANIC

Po přečtení údajného Mynářova otevřeného dopisu disciplinární komisi UEFA cítím potřebu se k němu vyjádřit.

Schválně píšu „údajného“, protože jsem si téměř jist, že ho psal někdo jiný, nejspíše nedovzdělaný rádoby mluvčí prezidenta. Podle Mynářových projevů, které jsme měli zatím možnost slyšet a vidět, je nepochybné, že tato osoba není schopna tak dlouhých a složitých souvětí, zatímco Ovčáčkově tupé, leč květnaté aktivistické mluvě se onen dopis dost podobá.

Drzost čpící z toho textu je pro současnou hradní osádku typická napříč funkcemi, takže z tohoto pohledu by to mohl napsat kdokoli z nich, Mynář to ale určitě nebyl.

Přemýšlím nad tím, odkud bere Hrad jistotu, že se někdo v UEFA, bude tímto škvárem zabývat. Vůbec bych se nedivil, kdyby se, obrazně řečeno, ze Švýcarska ukázal zdvižený prostředníček. Na druhou stranu, tomu by asi v hradní žumpě rozuměli nejlíp.

Je úsměvné, když křivák s podezřením na zneužívání dotací mluví o odsuzování „slušného člověka“. Vlastně pardon, já zapomněl, urážky soupeře se mezi hradními „svatoušky“ za slušnost považují.

Mně osobně je naprosto jedno, kolik zápasů si nějaký fotbalista nezahraje, či si splní nebo nesplní svůj „sen v Evropské lize“. O tom měl přemýšlet, než přistoupil se zakrytými ústy k soupeři.

Pokud jsem ale z toho textu něco vyčetl, pak jen pro současnou hradní sebranku typické formulace o tom, že je někdo neschopný, nebo že před někým nepoklekneme. Skrytý rasismus by se tam dal najít také. Čiší z toho typický český mindrák a malost, vlastnosti tak charakteristické pro Zemanovy voliče.

A jsme u jádra pudla. Celá ta fraška nemíří k UEFA, nýbrž oslovuje zapšklého, ubrblaného českého maloměšťáka.

Je také jisté, že kdyby se jednalo o jiný klub, než Slavii Praha, tuto „nejúspěšnější“, spíše však jedinou úspěšnou, čínskou akvizici u nás (kde že je oněch 95 miliard Zemanem slibovaných?), tak by Mynář seděl někde v koutě a škodolibě by se postiženému mužstvu vysmíval, což je mimochodem taky dost typické pro současnou podlou hradní skvadru. Vnímejme tedy onen text jako výkřik směrem k Zemanovým voličům spíše než navenek k UEFA nebo jiné mezinárodní instituci.

Otázka zní: Proč má Hrad ještě potřebu své „slušné lidi“ oslovovat? Dovolím si tipovat: Znáte zajisté onen bonmot o kopání kobyly před úhynem.

A aby bylo jasno, nehájím, ani nekritizuji rozhodnutí disciplinární komise. Jak už jsem uvedl, je mi to naprosto volné. Je mi ale samozřejmě líto Ondřeje Koláře, který přišel k těžkému zranění hlavy, které mu bude komplikovat jeho další sportovní kariéru.

Zato mi ale není líto žádné vypatlané hlavy, která neumí udržet nervy na uzdě a má potřebu se zakrytými ústy šeptat soupeři do ucha urážky, jakkoli chápu, že je to na Hradě bráno jako přednost.

Jak že to říká Zeman? „Tak koho jsem dneska ještě neurazil?“.

Reklama