Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

KAUZA SPUTNIK V

VAROVÁNÍ: Tento blog není pro útlocitné. Vzhledem k závažnosti situace nebudu schopen vyhnout se poněkud silnějším výrazům, proto citlivější povahy předem varuji před čtením tohoto článku.

Jsme ve velkém svrabu! Vláda (rozuměj: Babišovi pohůnci) už rok „maká“, vyškemrala si další nouzový stav a k čemu? Na čínský koronavirus umírá stále víc lidí, hospodářství jde stále víc ke dnu, přibývá nezaměstnaných i těch, co už nemají ani na jídlo.

Co se týká boje s nákazou, nefunguje z důvodu Babišovy neschopnosti odpoutat se od svých hokynářsko-mafiánských návyků, vůbec nic. Trasování včetně Chytré karantény zkolabovalo někdy v polovině minulého roku, testování vázne, případně vypadá spíše jako organizované promořování, nějak takto. Očkování brzdí sama vláda neschopná zajistit dostatek vakcín nebo například zapojit do procesu praktické lékaře.

A do toho vystoupí v televizi dva gauneři, nešťastnou shodou okolností v nejvyšších ústavních funkcích. Zeman a Babiš otevřeně protlačují k použití neschválenou a bůhvíjakými kejkly „vyzkoušenou“ ruskou vakcínu Sputnik V.

Mimochodem, věděli jste, že dovážet, prodávat a nedejbože používat neschválená léčiva a biopreparáty je u nás trestné? S tím si ale hochštapleři Babišova a Zemanova  typu hlavu nelámou. Kdyby ale na hranicích chytili někoho z „obyčejných“ lidí se dvěma krabičkami neschválených léků v kapse, to by byl šrumec!

Stále někde čtu a slyším, že do problematiky Sputniku V nemáme tahat politiku, protože on pomůže zachránit lidské životy. Tak zaprvé: Co jiného, než politické cíle tím ruský mužik může sledovat? Představa Putina jako světového filantropa je víc než úsměvná. Co jiného, než politické cíle sleduje jeho agent na Pražském Hradě? Stejně jako za tlakem na účast Ruska na dostavbě Dukovan, ani za tímto není nic jiného, než imperiální ruské zájmy.

A za druhé: Nějak se nemohu upamatovat, kdy naposledy šlo Babišovi a Zemanovi o lidi… Jo, už vím! Když potřebovali jejich hlasy ve volbách. Stálo je to spoustu koblih a nejspíš i spoustu ruských peněz.

Jeden má mozek zatemnělý zlobou a změklý z chlastu, druhý vidí jen prachy a moc. A ruský Serjoža? Tam se jako plus hodnotí spíše množství mrtvých, než živých lidí. Čím více mrtvol při osvobozování nějakého místa, tím více slávy. Bohužel se do toho nepočítají gulagy. V Rusku lidský život nikdy neměl cenu ani psího prdu.

Ale zpět ke Sputniku V. Ministerstvo zdravotnictví sice může nějakým nařízením unijní zákony o léčivech obejít, ale vzhledem k obecně známé prolhanosti ruské věrchušky, by takový krok u Sputniku V byl spíše ohrožením, než ochranou veřejného zdraví. To si zřejmě uvědomuje i ministr Blatný, u kterého protentokrát zřejmě vítězí lékařská etika před láskou k funkci, protože je k takovéto možnosti značně zdrženlivý.

Neposlouchá, nezbeda jeden? Nu což, tak ho vyměníme! Babiš sice tuto možnost popřel, ale to je totéž, jako by ji potvrdil, jak se již mnohokrát ukázalo. Takže výměnu Blatného berme jako hotovou věc. Mimochodem, i Roman Prymula, nedávno ještě Babišův poradce pro zdravotnictví, se vyjádřil, že s použitím Sputniku V už má problém i on, jakkoli ho dříve také doporučoval.

Proslýchá se, že novým ministrem zdravotnictví by měl být někdo z ČSSD a ANO jí postoupí tento post výměnou za ministerstvo zahraničí. Na této rošádě je krásně vidět Zemanova zločinecká genialita coby manipulátora a intrikána. Zabije hned několik much.

Jednak odstaví jakžtakž proevropského ministra Petříčka a nepochybně na Zamini dosadí někoho, kdo půjde na ruku Rusovi ve věci dostavby Dukovan, a jednak dokončí zmar ČSSD, protože je předpoklad, že situace kolem čínského koronaviru se hned tak nezlepší a ČSSD na ministerstvu zdravotnictví bude opět za fackovacího panáka.

Za vedlejší efekt považujme, že ve vedení strany zůstane spolehlivý hrobař ČSSD Hamáček, protože Petříček by ho mohl na tomto postu ohrozit. Aspoň víme, kdo bude ten poslední, co při odchodu zhasne.

Bude tak splněn i primární požadavek Zemanova řídícího důstojníka na zesílení ruského vlivu. Tentokrát prostřednictvím vakcíny. Jak říkám, geniální zločinecký tah.

Je tak nějak symbolické, že oba bohatýři, tlačící na pilu s názvem Sputnik V už jsou dvakrát naočkovaní americkou vakcínou od Pfizeru.

Vidíte ty dlouhé nosy z Hradu a ze Strakovky?

Reklama