Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

KDO NA HRAD?

Nejprve se musím omluvit Petrosovi Michopulosovi, protože myšlenky, které hodlám svěřit svému blogu, byly jím vyřčeny už mnohokrát předtím, takže nebudu nikterak originální. Cítím ale potřebu reprodukovat je, protože to, co se v poslední době děje kolem ještě na světelné roky vzdálené prezidentské volby, mě přivádí do varu.

Ale popořadě: Kromě bezvýznamných a lehce zapomenutelných jmen lidí, o kterých se mluví v souvislosti s prezidentskými volbami, vystupují do popředí především tři kandidáti. Profesionální odborář Josef Středula, generál v. v. Petr Pavel, a pak trestně stíhaný, usvědčený práskač STB Babiš.

Všichni, snad kromě vrchního odboráře, zatím tančí rituální čtverylku stylem „možná“, „nechám rozhodnout naše lidi“, „uvidíme, ještě to není jisté…“, a podobně. Mezitím si na všech sloupech v zemi můžeme přečíst, že za Babiše bylo líp.

Mimochodem, těm, kteří se na ony billboardy nechali zvěčnit, tedy nevolníkům Agrofertu, možná opravdu líp bylo, protože jim bylo dovoleno zobat drobky z mafiánské hostiny ANO. Mejdan ale skončil, a tak se rozhodli veřejně prostituovat pro svého Capo di tutti capi.

Člověka s alespoň minimálními zbytky mozkové tkáně, musí ale napadnout otázka: „Proč taková kampaň pár měsíců po volbách?“. No, protože za dalších pár měsíců budou volby prezidentské. A do těch Babiš kandidovat „nechce“, stejně jako „nechtěl“ do KSČ, do STB, a koneckonců ani do politiky.

Takže posledních pár týdnů jsme bombardováni obrazem ANOráje, který tu panoval, než nastoupila vláda „diletantů“, zatímco Havlíček, Schillerová, Brabec a další Babišovi nevolníci se svojí pětisetmiliardovou dírou v rozpočtu byli profesionálové, kteří nové vládě rádi poradí, jak správně rozhazovat a privatizovat veřejné peníze.

Ale zpět k prezidentským volbám. Josefa Středulu dotlačil k přiznání kandidatury Zeman (No, vždyť víte, Putin´s Slut z Hradu), který mu na odborářské schůzi jeho záměr pochválil. Načež okamžitě začalo „spontánní“ sbírání podpisů.

Pokud se týká Babiše, tak o tom, že ten udělá cokoliv, aby se nedostal před soud za všechny svoje Agroferťárny, které tu už léta provozuje, nebudiž nejmenších pochyb. To jsou dva kandidáti z hodně příbuzných hnízd. Babiš, luxusně vydíratelný za výše zmíněné a Středula, tlačený současnou ruskou vlivovou agenturou z Hradu. Řeknu vám, nic moc radostné vyhlídky.

A pak je tu ten třetí, ovšem z druhého břehu, generál Petr Pavel. Nelze na něho vytáhnout nic víc, než členství v KSČ a vstup do armády za socialismu. Smutné je, že ho okopávají matadoři typu Kalouska. Pokud je to proto, že chtějí sami kandidovat, lze jejich odpor pochopit jako začátek prezidentské kampaně. Pokud ne, vychází mi z toho jediné: Nahrávají bezpáteřnímu, bezskrupulóznímu podvodníkovi a lháři Babišovi.

Proč si to myslím? Ty počty jsou jednoduché, a teď budu parafrázovat Petrose Michopulose: Babiš má stabilní voličskou základnu svých koblížků, která čítá plus mínus 25-27%. To mu bohatě stačí, aby se dostal do druhého kola. A v tom, nikoli v prvním kole, se bude rozhodovat. Takže jedno místo máme obsazeno. A teď se bojuje o to, kdo proti němu a zatím jediným kandidátem z opačného břehu je generál Pavel. Středula je někde uprostřed pomyslné názorové řeky.

Co nabízí Babiš je všeobecně známo: Sliby, lži a Budelíp. Co nabízí Středula nevíme, a asi se to tak brzo nedovíme, protože jeho názory odnáší právě ta odborářská řeka, uprostřed které stojí. Víme snad jen to, že jako správný odborář nosí značkové obleky a hodinky, často dražší, než zaměstnavatelé jeho „oveček“, čímž asi reprezentuje vykořisťované proletáře.

U Petra Pavla je jeho názorová orientace daná jeho bývalými funkcemi v nejvyšším velení NATO, pro které byl několikastupňově prověřen a nakonec i jeho velitelskými úspěchy v misích NATO, za které obdržel i nějaký ten vojenský řád. Není samozřejmě vyloučeno, že by se do druhého kola nemohl probojovat i někdo jiný. Česká Čaputová však zatím není na obzoru.

U generála Pavla vadí, že byl „lampasák“ a „komouš“, zatímco u Babiše nevadí, že byl „komouš“ a navíc estébák. U Středuly nevadí nic. Člověk bez tváře, bez názoru.

Kdo z nich se tedy dostane do rozhodujícího druhého kola? Jedním bude bezpochyby Prchalův marketingový výrobek Agrofertu. A k němu? Beztvarý pan Neviditelný nebo charismatický „komouš a „lampasák“?

A víte co? Ono je to úplně jedno. Vítězem bude Babiš. Ruské temno v hlavách Okamurových nácků, komunistů a trojbarevných rádoby vlastenců, vynese na Hrad něco ještě obludnějšího, než je tam teď. Ti se totiž proti komukoliv, především pak proti „lampasákovi“ přidají v druhém kole k oněm 25-27% Agrofertích slepců a kohokoliv pohodlně převálcují.

Leda, že by Středula začal mávat ruskou vlajkou a vedl xenofobní rasistické kecy, na což už pomalu najíždí Babiš.

Reklama