Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

NE, TO NENÍ DÉŠŤ

Hrůza! Schillerová mluvila sprostě! Davy mají zase o čem diskutovat, ale vcelku nejde o nic menšího, než že se politici ANO postupně odkopávají a vyjevují se nám v celé nahotě svého primitivismu. Ministryně Schillerová totiž pronesla ve Sněmovně směrem k Hamáčkovi větu „Příště se na vás vy*ereme“ nebo tak něco.

Pravda, mělo to být mimo novinářské mikrofony, tedy aspoň ona si to myslela, ale měla smůlu, nebylo. Přidala se tak do dlouhé řady českých politiků vyjadřujících se na veřejnosti vulgárně, kterýžto peloton s přehledem vedou Zeman s Babišem. Nepochybně jsou to tito dva výtečníci, kteří zahnojili veřejný prostor vulgaritami, arogancí a nyní už i neskrývaným pohrdáním občany.

Z mnoha stran slyšíme a čteme, že tento způsob komunikace je u Babiše a, jak vidno, i u jeho nohsledů, naprosto běžný. Nadávky, urážky a sprostoty jsou jejich běžným výrazivem.

V tomto případě ale vůbec nejde o to, co paní ministryně řekla, ale jak to řekla a komu to řekla. Ona takto promlouvala k vládnímu koaličnímu partnerovi!

Už slovo „partner“ vyznívá v tomto kontextu dost komicky. Tak spolu totiž partneři nejednají. Tak se mluví se slouhou, vazalem, s onucí nebo rohožkou, o kterou si můžete otřít boty od hnoje a ona vám za to ještě poděkuje. Prostě vrchol arogance!

Tak to zkrátka dopadá, když se provinční tetka dostane k moci. Ale kdyby k moci, ona se jen schovává za svého guru a myslí si, že s ním v zádech je mocná a tím nepostižitelná. Slepice chce létat s orly!?

Dlužno poznamenat, že v „netradičním“ politickém hnutí ANO není zdaleka sama, kdo si něco podobného myslí. Profláknutí jsou v tomto směru mnozí další exponenti: Faltýnek, Válková, Berkovec, Kolovratník, Bžoch a v poslední době i podržtaška Vojtěch, abych jmenoval jen ty nejvýraznější. A stejně arogantní jako k Hamáčkovi, je ANO i k nám, občanům. O nepohodlných médiích nemluvě. ANO, to je prostě Arogance, Nadutost a Opovrhování.

Novináři píší o tom, že s blížícím se termínem voleb sílí tlačenice o místo v příští koalici s Babišem, neboť se tak jaksi automaticky předpokládá, že ANO volby suverénně vyhraje. Ponechme stranou, že osobně jsem o té suverenitě dost na pochybách, podle toho s kolika sociálními a profesními skupinami během epidemie čínské chřipky vláda vybabrala, ale kdo jsem já, abych predikoval výsledky voleb?

Stranám, které se této údajné tlačenice účastní, by ovšem po tomto incidentu Schillerové měly začít blikat výstražné kontrolky. Je totiž nabíledni, že pokud bude Babišovo vítězství skutečně tak suverénní, jak vychází v průzkumech, budou funkci rohožky před ANO chlévem zastávat po ČSSD ony.

Osobně mi dělá dost problém představa profesora Fialy na místě teflonového Hamáčka, na kterém se nezachytí žádné Babišovo lejno, byť by páchlo sebevíc. Ale třeba ani takový Zbyněk Stanjura není ten typ. Na druhou stranu jsou v ODS figurky, které by pro koryto asi byly ochotné udělat cokoliv. Napadá mě třeba jeden současný europoslanec nebo jeden tzv. ekonomický expert.

Kdo tedy chce nechat Babišovi ze sebe na další čtyři roky udělat onuci? Těžko říct. Piráti jsou na to sice dost ambiciózní, ale snad jim špetka zdravého rozumu zůstala. Okamurovci, ti se na koryta třesou jak sledi v aspiku, pro Babiše jsou ale dost málo jedlí, stejně jako komunisté. S těmi tak akorát na tajňačku.

U Lidovců vidíme zatím jen takové to jejich typické, rázné „Možná, snad“, tedy až na jejich předsedu, který by zjevně tak rád… A takoví Starostové? Ti nevypočitatelní partneři pro kohokoliv? No, nevím. Jo, a ještě je tam TOP 09… Promiňte, ale tohle není sci-fi blog.

Přiznávám, že v této chvíli rozumné řešení nevidím a přitom bych si tak přál, aby už skončila doba, kdy nám ANO drze močí na hlavy a už se ani nesnaží předstírat, že to je déšť. Nebude to asi ještě tak brzo, ale jednou ta chvíle nepochybně přijde a pak ten, kdo se dnes tlačí před Babišem ve frontě, půjde i s ním z kola ven.

O tom není pochyb.

Reklama