Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

ODPORNÉ LŽI KOLABORANTA KOBZY

Předesílám, že rozhovor na ruském webu Sputnik, kterému se budu chvíli věnovat, jsem nečetl, a ani to nehodlám udělat, nejsem masochista.  Vycházím z článku internetového deníku Forum24.

Ten se zabývá nehoráznými výroky poslance Kobzy z SPD o afghánských občanech, kteří spolupracovali s našimi vojáky jako tlumočníci. Je nepochybné, že už i tenkrát, kdy byli pod ochranou spojenců, jim hrozilo nebezpečí od militantních islamistů, ale přece jen se mohli na nás spolehnout.

Teď, když spojenci z Afghánistánu odešli, byli tito lidé ponecháni napospas Talibanu. Člověk nemusí mít ani moc velkou fantazii, aby si domyslel, co je čeká. Oni prosí o pomoc a my jsme povinni za to, co pro nás udělali, jim tu pomoc poskytnout. Naštěstí 30. července vláda schválila, navzdory Kobzům a podobným proruským kolaborantům, program pomoci afghánským spolupracovníkům.

Kobza se ohání jakýmsi excesem, kdy se syn afghánského tlumočníka v nemocnici na Bulovce dožadoval sexu. Rád bych mu připomněl, že jakýsi Balda, přívrženec SPD, jehož fotky na akcích této obskurní strany lze dohledat na internetu, se dvakrát pokusil vykolejit vlak s českými!!! občany a dodnes hochštaplera Okamuru podporuje. Že výsledkem nebyla hromada mrtvol je jen věcí velké náhody a štěstí.

Adorace Ruska v jakékoliv souvislosti, tedy i jeho pobytu v Afghánistánu, je u člena SPD povinnost a tu Kobza splnil beze zbytku: „Ano, Rusové v Afghánistánu rovněž pohořeli, ale alespoň po sobě zanechali vystavěné komunikace a dokonce školy“. Ani ho nenapadlo zmínit, že naše mise rovněž rozvíjela školství, ale i zdravotnictví. To se ovšem náckům Kobzova typu k očerňování vlastní země nehodí. Mimochodem, Rusové stavěli cesty nikoli z altruismu, oni se potřebovali dostat s technikou blíže k teroristům.

A lži z kuchyně SPD pokračují: „Nemáme žádnou infrastrukturu, která by byla připravena integrovat Afghánce“. Když pomineme, co by v myšlení ortodoxního espéďáka byla dostatečná „infrastruktura“, zda máme málo obušků nebo slzného plynu, tak například já znám ze svého okolí minimálně jedno zařízení Ministerstva vnitra, kde je o azylanty docela slušně postaráno.

Dále se dovídáme, že se nedostatečně staráme o  svoje válečné veterány, což je zase nehorázná lež proruských médií a když za nic, tak za toto by se měl Kobza veřejně omluvit.

Na Ministerstvu obrany je k péči o veterány zřízen jeden celý odbor, který se o ně stará mimo jiné ve dvou domovech. Prostě lži, lži a jen samé lži hanobící Českou republiku. Tyto náckovské vši v českém kožichu jsou mi, řečeno Zemanovými slovy, bytostně odporné.

Třešničkou na dortu Kobzova fantasmagorického myšlení je výrok, že „…afghánští kolaboranti do ČR nepatří“.

Do ČR ale nepatří, Kobzo, ani proruští kolaboranti, dodala by moje profesorka dějepisu.

Reklama