Reklama
 
Blog | Jiří Karásek

S BIBLÍ V RUCE PROTI ĎÁBLŮM

Znáte ty obrázky mnichů, kterak s biblí v ruce vymítají ďábla? Tak přesně takhle nějak to vypadá na Babišových výjezdech s obytným karavanem. „S“ je tam správně, neboť on v něm obvykle nejezdí, jen ho doprovází, což je další z jeho podvodů, které páchá na svých ovečkách.

Jeho fanatičtí příznivci, mávajíce Babišovou biblí, kterou sepsal bůhví kdo (ostatně stejně jako většinu té skutečné), zahánějí „ďábly“, kterým se nelíbí štvaní nevědoucích a nevidoucích proti odpůrcům, jeho lhaní a manipulace.

Zatím se omezil na nařčení, že jsou to fašisté a nacisté, planoucí hranice ještě možná budou následovat. Všude přítomná zaslepenost a naprosto iracionální víra v jeho lži jim brání v logickém uvažování a přijímání faktů předkládaných druhou stranou.

Často slýchám, že s oponenty musíme diskutovat, přesvědčovat je o své pravdě. Jak ale chcete přesvědčovat někoho, kdo vám nechce naslouchat, protože jeho postoje jsou založené na slepé víře v příchod Spasitele a bojí se, že mu ji svými argumenty rozbouráte?

Ověřil jsem si to návštěvou jedné takové seance Svědků Babišových a své snahy o dialog s nimi jsem napříště definitivně vzdal, protože to přesně naplňuje ono pořekadlo o házení perel sviním. Ti lidé jsou tak plní svého Slunce nejjasnějšího, že kdyby Babiš přímo před jejich očima prováděl jakákoliv zvěrstva, stejně ho budou volit.

A jsme u merita věci. Existuje jen jediný způsob, jak zastavit tuto morální lepru, kterou tu Babiš šíří spolu se Zemanem, Okamurou a podobnými zvěstovateli víry pravé, a tou jsou volby. Volební lístky jsou jedinými trumfy, které v této hře držíme v rukách. Jen jimi překřičíme jejich stupňující se agresivitu, jen jimi ji můžeme porazit. Argumenty neposlouchají a pěsti jsou málo civilizovaný způsob dialogu.

Je to klišé, ale nelze jinak: Přestože musíme často volit mezi menším a větším zlem, choďme k volbám, abychom jednou nemuseli volit mezi velkým a ještě větším zlem, nedej bože nemohli volit vůbec.

A ještě jeden poznatek z tvrdého střetu s realitou jsem si odnesl. Potkal jsem tam několik mladých lidí, kteří to zatím možná berou jako recesi, ale bylo vidět, že ve vztahu k Babišovi mají jasno. Jejich transparenty to koneckonců říkají jasně.

Reklama